dimarts, 16 de juny del 2009

Les presses i els anells



Moltes vegades, les rutines productives als mitjans de comunicació obliguen els periodistes a treballar a una gran velocitat. Això, sovint, provoca errors que, amb una mica més de temps i cura, serien evitables. Ahir, per exemple, alguna agència i, per arrossegament, diversos mitjans, asseguraven que Pau Gasol era el quart jugador no nord-americà en guanyar un anell de campió de l’NBA. Jo mateix, en veure-ho publicat en diversos llocs, vaig caure en l’error d’acceptar aquesta afirmació, tot i que m’extranyava molt que fossin tan pocs, i més amb la cada cop més abundant presència de jugadors estrangers a la lliga.

El cas és que avui, que tenia el dia més o menys ociós, m’he dedicat a investigar-ho a fons. Només m’han calgut cinc minuts per comprovar que, segurament, l’origen de l’error va ser un matís que va donar lloc a una 'cagada' important.

La realitat és que Pau Gasol és el quart jugador no format al bàsquet nord-americà que guanya un anell amb un paper protagonista, sent titular i un dels homes clau del seu equip. Abans que el de Sant Boi, només Toni Kukoc, amb els Bulls de Jordan, i Manu Ginóbili i Tony Parker, amb els Spurs de San Antonio, podien presumir d’aquest paper decisiu en la conquesta del títol.

Però això és una cosa, i una altra ben diferent és que Gasol sigui el quart jugador no nord-americà que guanya un anell. De fet, en les últimes 15 temporades, només els Celtics (2008) i els Heat (2006) han guanyat el títol sense comptar en la seva plantilla amb un jugador estranger. L’ucrainès Medvedenko; l’eslovè Beno Udrih; el croat Zan Tabak; l’holandès Paco Elson… O, sense anar més lluny, Sasha Vujacic, aquesta temporada. Tots ells també tenen l’anell. Val el mateix que el de Gasol, però el seu paper ha estat molt més discret.


3 comentaris:

  1. Bon detall, molt ben vist. La premsa, sempre oblidant-se dels secundaris, com som...

    Per cert, la pasta que s'haurà tret en Kurt Rambis venent-se els anells en una botiga de segona mà haurà estat estratosfèrica. I més d'un l'haurà canviat en plena farra per alguna via d'escapada poc lícita, em temo.

    Et suggereixo el repor "Anillos en el limbo". Una feinada, sí... però fa aroma a Pulitzer!

    ResponElimina
  2. "La Agencia Thompson Reuters LPC en Londres ha difundido estos días una noticia que ha pasado desapercibida para la mayoría de la prensa nacional. ACS, la constructora de Florentino Pérez está intentando negociar el aplazamiento de una deuda por valor de 1.500 millones de euros, que mantiene con un heterogéneo grupo de bancos."

    Al loro con Florentino...

    ResponElimina
  3. Más madera..."ACS firmó un crédito sindicado con un grupo de bancos por 1.500 millones en 2005 con vencimiento en julio de 2010, según Thomson Reuters LPC data. Si ambas partes acuerdan una extensión del crédito, ACS tendrá que hacer frente a un fuerte incremento de sus costes crediticios, de acuerdo con las actuales condiciones de mercado, dijo una de las fuentes bancarias.

    Según datos de TRLPC, el préstamo con fecha de 2005 contaba con un margen de 25 puntos básicos sobre euríbor..."

    ResponElimina